De 5 voordelen van loopbaanbegeleiding

coaching

Verloopt je carrière niet zoals je voor ogen had? En lukt het maar niet om bepaalde werkgerelateerde problemen op te lossen? Wellicht biedt een loopbaancoach de ideale uitkomst. Met een loopbaancoach ga je samen aan de slag om erachter te komen wie je bent en wat je wilt. Wat doet een loopbaancoach dan precies? En wat zijn de voordelen van het inschakelen ervan? In deze blog vertellen wij het antwoord!

Wat doet een loopbaancoach?

Simpel gezegd coacht een loopbaancoach je op professioneel gebied. Dat kan betrekking hebben op advies over bijvoorbeeld een juiste vervolgstap, maar ook op trainen van bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken. Een goede loopbaancoach brengt je huidige situatie in kaart en brengt met jou voor ogen wat je doel in de toekomst is. De weg daarnaartoe doorloop je samen met je coach door middel van vele gesprekken, oefeningen en trainingen.

De voordelen

Wat zijn de 5 grootste voordelen van coachen?

1. Professioneel advies
Wanneer je kiest voor loopbaanbegeleiding, ben je verzekerd van professioneel advies. Een loopbaancoach is namelijk gespecialiseerd in zijn vak. Uiteraard kun je zelf ook stappen zetten, maar een expert heeft meer kennis en ervaring met dit soort situaties en problemen. Ook is de coach er 100% voor jou. Het doel van de coach is namelijk om jou optimaal te ondersteunen in je ontwikkelingsproces en alles in te zetten wat daarbij kan helpen.

2. Probleemoplossend
Coaching is erop gericht problemen aan te pakken. Je hoeft dus niet langer door te gaan met dingen waar je al langere tijd tegenaan loopt. Samen met je begeleider breng je in kaart welke problemen er precies zijn en hoe je die aan kan pakken.

3. Snel resultaat
Begeleiding zorgt voor snel resultaat. Dingen waar je al jaren mee worstelt, kunnen vaak al in een paar sessies overzichtelijk en helder gemaakt worden. Uiteraard zorgt dit voor meer rust.

4. Duidelijkheid
Met een loopbaancoach ga je heel specifiek in kaart brengen wat je wel en niet wilt. Het helpt je te reflecteren op wie je bent en wat je waarden zijn. Op deze manier wordt het duidelijker wat je moet doen om tot meer geluk en voldoening te komen.

5. Niet alleen
Het laatste voordeel van coaching dat we bespreken is dat je het proces niet alleen doormaakt. Je coach is er altijd voor steun. Ook is een coach volledig neutraal. Je kan jezelf in een veilige omgeving uiten zonder veroordeeld te worden.

Meer weten over loopbaancoaching? Kijk dan op de website van Van Ede & Partners voor meer informatie over begeleiding, executive coaching en outplacement.