De kracht van de staande lampen in het decor.

Het goed verlichten van de omgeving is cruciaal voor het succes van de decoratie, en de vloerlamp is in dit opzicht essentieel.

Vorm en functie in perfecte harmonie: het zijn decoratieve items waarin vorm en functie perfect in harmonie zijn. Deze artikelen zijn namelijk erg nuttig en kunnen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop u met het milieu omgaat. Zie bijvoorbeeld het nut van een vloerlamp wanneer we een omgeving hebben met diffuus en indirect licht. Omgevingen als deze zijn buitengewoon gezellig en gastvrij, maar ze zijn verschrikkelijk als je ze bijvoorbeeld wilt gebruiken om te lezen. Dit is waar de vloerlamp binnenkomt. Door te zorgen voor gecontroleerde en gerichte verlichting, kunnen staande lampen de basisverlichting van de omgeving aanvullen, zodat je bijvoorbeeld een aangename en goed verlichte lezing kunt maken, zonder drastisch te interfereren met diffuus en gezellig dat was gepland voor het milieu.

Verschillende armaturen, verschillende resultaten: Er zijn veel soorten vloerlampen op de markt. Het belangrijkste verschil is tussen gearticuleerd en niet-gearticuleerd. Vloerlampen met scharnieren hebben een groot voordeel ten opzichte van niet-scharnierende lampen omdat ze veelzijdiger zijn, waardoor de gebruiker het effect van het licht kan regelen en het daar kan richten waar dat het handigst is. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden voor leesactiviteiten. Een ander belangrijk verschil is de ondoorzichtigheid van de koepel. Meer ondoorzichtige koepels concentreren het lichteffect meer, terwijl minder ondoorzichtige koepels meer licht naar de omgeving laten stromen. Het is noodzakelijk om de verlichting van hanglampen en andere primaire lichtbronnen te combineren met de verlichting van de vloerlamp.

Vloerlampen zijn geen lampenkappen, noch hanglampen noch tafellampen: wie denkt dat vloerlampen, tafellampen, tafellampen en hanglampen allemaal hetzelfde zijn, heeft het mis. Elk heeft een specifieke functie en draagt ​​op een andere manier bij aan de sfeerverlichting. Onthoud dat de primaire functie van de vloer- en tafellampen is om de verlichting te regelen en naar een specifiek punt te richten, rekening houdend met een bepaald doel in de omgeving, als aanvulling op de primaire verlichting die wordt uitgevoerd door de hanglampen. Daarom hebben staande lampen niet de functie van algemene verlichting van de omgeving, zoals het geval is bij hanglampen en lampenkappen. Daarom moet je bij het decoreren deze basisfuncties onderscheiden en de nodige aandacht besteden aan elk van hen. Zet je alleen in op verlichtingsarmaturen als primaire verlichtingsfunctie, dan wordt je huis niet goed verlicht.