Hoe jij jezelf continu kunt verbeteren met kaizen!

Wil jij weten hoe jij jezelf continu kunt verbeteren met kaizen? Zit je loopbaan een beetje vast? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Hier wordt je namelijk geïnformeerd over verschillende trainingen op het gebied van zelfontwikkeling. Wanneer je wilt groeien in jouw loopbaan, vooral als coach, is het zaak dat je tijd en geld in jezelf investeert om dit te kunnen bewerkstelligen. Hierdoor weet je zeker dat je inzet op het juiste. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Bewerkstellig verandering 

Een goede coach probeert altijd verandering te bewerkstelligen. Het is hierbij van belang om een specifiek doel binnen een bepaalde tijd te bereiken. Dit komt omdat bewustwording in deze fase zeer cruciaal is. Hierbij moet de vraag worden gesteld: Wat is uw motivatie om als coach te gaan werken? Wat drijft u en welke kwaliteiten gaat u verwerken in uw Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) waar u de gedurende opleiding aan gaat werken.  

Hoe een gemiddelde training in elkaar steekt 

In een training of kaizen gaat u zich bezighouden met de volgende zaken: intervisiebijeenkomsten, logboek/POP, tussentijdse opdracht en evaluatie, reflectie, coachgesprek, video feedback en coachen in de praktijk. Na de afronding van elke module zal er dus een intervisiebijeenkomst plaatsvinden: dit zijn er 4 in totaal. Om uw persoonlijke ontwikkeling bij te houden wordt er tevens een logboek bijgehouden. Vervolgens krijgt u halverwege de opleiding een tussentijdse opdracht, waarna de evaluatie hiervan volgt. Reflecteren is hier zeer belangrijk bij. Middels een coaching gesprek wordt u begeleid in dit proces. Dit wordt tevens gefilmd, zodat u helder op de feedback kan reflecteren. De opleiding wordt dan afgesloten door te beginnen met het coachen van uw eigen coachee. Hierbij houdt u een intake en minimaal drie coachgesprekken. Zo kunt u meteen ervaring opdoen in de praktijk!