Wat is SEA- of zoekmachineadvertentie?

Afkorting van de uitdrukking zoekmachine-adverteren in het Spaans kan worden vertaald als adverteren op zoekmachines. Het is een tak van digitale marketing die bestaat uit het opnemen van betaalde advertenties in zoekresultaten. Samen met SEO stelt het zoekmachine marketing samen. Deze drie concepten kunnen worden samengevat in de formule zoekmachine marketing (SEO + SEA).

SEA-advertenties bestaan ​​uit tekst- of beeldadvertenties die worden aangetroffen op zoekmachines zoals Google of Bing. De advertentie wordt altijd weergegeven in de eerste zoekresultaten. Dit soort advertenties is de belangrijkste bron van inkomsten voor zoekmachines.

Doelstellingen van de SEA en belangrijkste platforms

De SEA is een belangrijk onderdeel van de Marketing en Branding. Een van de belangrijkste doelstellingen van de SEA is om het aantal bezoeken aan een website snel te verhogen door middel van advertenties in advertentieruimtes. Het is voornamelijk bedoeld om de gebruiker aan te moedigen een aankoop te doen via de advertentie. Dit is een van de belangrijkste doelstellingen, om de zoekmachine marketing conversie in de vorm van verkoop te verhogen. Advertenties kunnen ook worden gebruikt om nieuwsbriefabonnementen, downloads of recensies van klanten te krijgen.

Google adwords

Google AdWords is onderdeel van Google Inc. dat een zeer breed spectrum aan mogelijkheden op het gebied van adverteren, dat wil zeggen SEA, bestrijkt. Advertenties via AdWords zijn gebaseerd op het concept van de veiling. Adverteerders zetten in op specifieke zoekwoorden en delen van de advertentieruimte.

De volgende factoren spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke plaatsing van de advertentie: de kwaliteit van de doelwebsite, de kwaliteit van de advertentietekst, de relevantie van de zoekwoorden en de geschiedenis die je hebt in jouw AdWords- account. Adverteren in Google AdWords, of het nu een banner is of in de vorm van tekst, wordt altijd als advertentie weergegeven.